Güneydoğu'ya Mahpus

Seçim yorumlarını dinliyorum. Ağzı olan konuşuyor resmen. Hani çok şeye takıldım ama en çok şu "DTP bölge partisi olmaktan öteye gidememiştir." gibisinden laflara sinir oluyorum. Sen adamlara bölge dışına çıkma imkanı verdin mi de konuşuyorsun be adam? Merak ediyorum DTP'nin oylarının yüzde kaçı Kürt olmayan birileri tarafından verilmiştir. Çok küçük bir kısmı olsa gerek. Oysa bu adamlar herkesin bas bas bağırdığı solda güçlü bir parti eksikliğini giderebilecekler sen biraz dinlesen söylediklerini de destek versen. İşine gelmez ama böylesi. Adamların etnik kimlikleri dolayısıyla talep ettikleri haklara bakıp etnik siyaset yaptıkları etiketini vurup işin içinden çıkmak kolay elbette. Birkaç yerde denenen ortak aday taktiği de olmasa kimse DTP'nin sol söylemini göz önüne almak niyetinde değil. CHP'nin sosyal demokrat(!) bir parti olduğunu iddia eden medya desteğinin onda biri olsa DTP'nin arkasında Güneydoğu'ya hapsolmazde elbette bu parti.

Hadi soldaki yetersizliğe derman olma ihtimalini bir kenara bırakalım, adamlar kadınların siyaset sahnesinde yer alması için de başka hiçbir partinin yapmadığını yapıyorlar. Kazandıkları 57 il ve ilçe belediyesinin 13'ünde kadın başkanlar var. Sorarım, başka hangi parti böyle bir orana sahiptir? Yerel seçimler öncesi "Erdoğan, Baykal ve Bahçeli kadınların siyasete katılımı konusunda anlaştı." gibi ironik bir kampanya yürüten KADER DTP'nin bu başarısını örnek göstermeyi neden düşünmez acaba? Maçası mı yemez yoksa?

DTP, Güneydoğu'ya hapsolmuş mudur hapsedilmiş midir?

Konuştukça tepem atacak, boşveriyorum. Kimin ne hali varsa görsün. Yalnız bilinsin ki Kürt kimlik hareketinin siyaset sahnesindeki temsilcilerini ciddiye almadıkça terörü ciddiye almak zorunda kalacak bu ülke. Teröre daha fazla insan evladını kurban vermemenin yeter şartı olmasa da gerek şartıdır bu.
0 Responses