Gide gide...

Yahu kimse de demiyor ki aga bu nedir!

Böyle yaparım girişi afallar kalırsınız işte. Düşünün durun şimdi bu dediğim ne. Lassie size bir şey anlatmaya çalışıyor, hadi bakalım. Kullandığım bu ukala tondan anlamanız lazım burayı sık takip ediyorsanız ama fazla da kıvrandırmayacağım sizi. (Şuna uzatmak zor geldi demiyorum da...) Anketten bahsediyorum tabii.

Sayısal değer falan verilecek bir anket mi bu Allah aşkına? Makul anket yapınca üç oy çıkar, buna yedi kişi on oy vermiş. Hasta mısınız mübarekler? Gide gide diye başlayan bir söze "André Gide" diye devam eden dört arkadaş, bu neyin kafası? Gide gide André Gide olmak mı istiyorsunuz, gide gide André Gide mi olacağımı ima ediyorsunuz, yoksa André Gide gitsin mi istiyorsunuz? Açık konuşun.

Kardeşlerim! "Gide gide bir söğüde dayandım" türküsünü hatırlayan yoldaşlar. Gide gide deyince otomatikman "bir söğüde" şıkkına eli giden iki kişi, var olun! Sizler, bu ülkenin kültürel değerlerine hak ettikleri kıymeti veren, yüce insanlarsınız. Bu memleket sizin gibiler sayesinde özünü unutmayacak, sizin gibiler sayesinde yolundan sapmadan ilerleyecek. Durmak yok yoldaşlar, yol bizi bekler! (Ne gaz verdim be!)

"bu gidişin sonu kötü" diyen iki realist kişi, sizi sevdim. Böyle ileri görüşlü olmak gerek. Gide gide de nereye mübarek. Hele bir otur soluklan değil mi? Sana olduğun yerde dön dolan diyen yok da az biraz önüne bak. Kaldırmışsın kafayı, git ha git, git ha git... Sonu nereye varacak sorarım sana. Arkadaşlar da soruyor bak. Hatta sormakla kalmıyor uyarıyor seni, bu gidişin sonu kötü diye. Söz dinle azcık. Ha şöyle!

Gide gide "yol bitti" diyen iki arkadaşım, üstte sözünü ettiğim iki kişiyi ne kadar sevdiysem size de  o kadar gıcık oldum. Ne demek yol bitti! Yol hiç biter mi? Aşk biter yol bitmez. Bütün yollar Roma'ya çıksa, sen de kalkıp Roma'ya gitsen gene bitmez. Başka yola saparsın, ne olmuş yani! Yol tıkanır, geri döner elbet bir kavşaktan başka yola girersin. Böyle karamsar olmayalım lütfen. Yoksa karamsarlıktan değil de tembellikten mi sizinki? Doğruyu söyleyin bak, kızmayacağım.

Eee, bunun da sonuna geldik. Şimdi ne olacak? Elbette yeni anketleri bekleyeceksiniz ne olacak.

Selametle...
0 Responses