Üç

Move on it. Bütün dünya ağızbirliği etmiş bunu söylüyor sanki. Move on it. Birkaç şarkı birkaç şiir hariç her şey bunu bağırıyor suratımıza. Move on it.

Bazıları başarıyor, üstesinden geliyor. Bakıyorsun, yolunu bulmuş bir şekilde. Hayatına çekidüzen vermiş. Yeni bir dünya kurmuş kendisine. Nasıl yapmışsa halletmiş işte. Biz, biz yapamıyoruz. Biz kim miyiz? Güzel soru, lakin cevabı pek net değil. Biz bir grup değiliz. Biz bir takım ortak özellikleri olan eklektik bir topluluğuz.

En başta yakışıklı veya güzel değiliz biz. Çirkin de değiliz belki -bir kısmımız en azından- ama dikkate değer, dikkat çeker bir yanımız yok. Paramız da yok üstelik. Dikkat et, zengin değiliz demiyorum, paramız yok diyorum. Cebimize bir şekilde girmiş üç beş kuruşun hesabını yapmakla meşgulüz sürekli. Ay sonunu nasıl getireceğimizin tasasındayız. Pek çoğumuz taşralıyız. Eğlenmeyi bilmeyiz. Kitaplardan (ç)alıntı romantik hayaller kurarız, masrafsız olanından. Belki en belirgin, en önemli özelliğimiz iletişim becerilerimizin ilkokul çocuğu seviyesinde oluşudur. Kimseyi -tabiri caizse- tavlayamayız bizler.

Move on it demek? Gel kendini benim yerime koy. Sıkıysa sen move on it!
0 Responses